Mindfulnesstraining online

Wanneer
Datum: 18 feb 2022
Tijd: 15:00 - 17:00
Aanmelden voor: 04 feb 2022 15:00

Waar
Zoom Online Eik
Zoom Center
Eindhoven

Wie na aanmelding bericht heeft gekregen welkom te zijn als deelnemer, kan een kwartier voor aanvang binnenlopen. Om een coronaproof omgeving te waarborgen voor gasten en medewerkers van De Eik nemen we een aantal maatregelen in acht.

Jan Weeda* actief bij De Eik
Je kunt de wind niet keren, je kunt wel kiezen hoe je de zeilen zet.

Mindfulness is een methode om te leren omgaan met de hobbels in het dagelijks leven als spanning, stemmingen, pijn, gezondheid en ziekte. Je leert je gedachtestroom, het malende denken beter te hanteren. Je gaat je richten op het hier en nu, zonder je te verliezen in dagelijkse drukte, weerstand, zorgen en spijt. Zo ontstaat ruimte om effectiever te leven en te handelen zonder afgeleid te raken door negatieve gedachten of gevoelens. Je reageert meer vanuit rust dan vanuit emotie. Je ervaart minder stress en kunt meer vanuit ontspanning leven en werken. Mindfulness is een vaardigheid, geen therapie. Vergelijk het met zwemmen: goed dat je het kunt voordat je (opnieuw) in het diepe valt.

Belangrijke thema's zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en 'gedachten zijn geen feiten'. De nadruk in de training ligt bij ervaren en oefenen; het is geen ‘praatgroep’. Onderdeel van de training zijn de ‘oefeningen voor thuis’, waarmee je vaardigheden integreert in je dagelijks leven. Je kunt het vergelijken met pianospelen, dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen, ontwikkel en verfijn je de vaardigheid. Mindfulness brengt boeddhistische inzichten en inzichten uit de westerse gedragswetenschappen samen.

  • De 8 online Mindfulness trainingen vinden plaats op de volgende vrijdagmiddagen:
    18 en 25 februari, 4 maart 2022
    18 en 25 maart, 1 april 2022
    15 en 22 april 2022.
    Iedere deelnemer ontvangt de avond tevoren de Zoominlogcode. Het inloggen is gepland van 14.40 tot 14.55 uur.

*: Jan Weeda is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en lid van de VVM.

Mocht je willen meedoen aan de acht online trainingen, meld je dan vóór 4 februari 2022 aan via het aanmeldformulier in onze agenda bij de eerste sessie van vrijdag 18 februari 2022. Je bent dan ook meteen voor de daarop volgende zeven sessies als deelnemer aangemeld.
❗️De eigen bijdrage voor alle acht online sessies in totaal (niet per keer dus) is €24, te betalen vóór de allereerste sessie via een door De Eik aangeboden betaalverzoek.

Mindfulnesstraining online

Informatie
Er kunnen maximaal 20 personen meedoen in deze groep.
Je bent van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Deze activiteit werkt met een vaste groep deelnemers. Je kunt je opgeven via het digitale aanmeldformulier.

Ik geef toestemming voor het ontvangen en opslaan van mijn gegevens volgens het Privacybeleid.
Ik geef toestemming voor het toesturen van nieuwsbrieven.