Pak de VIBE en De Eik najaar 2022

Wanneer
Datum: 28 sep 2022
Tijd: 19:00 - 20:30
Aanmelden voor: 28 sep 2022 12:00

Waar
De Eik, centrum voor leven met en na kanker
Klein Tongelreplein 8, 5613 KK Eindhoven
Parkeergarage (gratis) in de Crabethstraat 18, 5613 JZ Eindhoven

Ben je 12-18 jaar? Volg gratis workshops voor nieuwe skills en help de Eik!

Met het volgen van workshops De Eik helpen én nieuwe vrienden leren kennen? Dat is het aanbod van de samenwerking van het jongerenproject Pak de VIBE voor maatschappelijke diensttijd en Centrum de Eik. In het najaar kunnen jongeren insectenhotels gaan maken om te verkopen voor het goede doel of de handen uit de mouwen steken bij de speciale golfdag voor gezinnen van De Eik.

De eerste middelbare scholieren hebben in juni al proefgedraaid met het maken van de insectenhotels en het ontdekken van hun eigen talenten. Dat smaakt naar meer en daarom nodigen De Eik en Pak de VIBE meer jongeren uit om mee te gaan doen.

Jongeren van 12-18 jaar kunnen zich inschrijven voor de workshops via De Eik of bij www.pakdevibe.nl.

De volledige maatschappelijke diensttijd bestaat uit acht zelfgekozen workshops op het gebied van lassen/fietstechniek, koken, sport of livestreamen, maar jongeren die al weten dat ze aan de slag willen om insectenhotels te maken of mee te helpen met het golftoernooi van De Eik, kunnen zich ook rechtstreeks hiervoor aanmelden.
De eerste klusavond staat op woensdagavond 28 september gepland!

Pak de VIBE
Pak de VIBE is een samenwerking van gemeente Eindhoven, Brainport, Lumens, Parmant Scholen en Parktheater. Centrum de Eik wil met de samenwerking meer jongeren bereiken uit gezinnen waar kanker is. Ze kunnen elkaar te ontmoeten, zonder dat de ziekte thuis het hoofdonderwerp is. Vrijwilligerswerk kan binnen of buiten De Eik plaatsvinden.

Pak de VIBE werkt samen met 10 middelbare scholen in Eindhoven en hoopt met de samenwerking met De Eik meer jongeren te bereiken die te maken hebben of krijgen met kanker in het gezin.
In plaats van een taboe wordt het hopelijk iets waar je over kunt en mag praten met leeftijdgenoten, deskundige vrijwilligers en jongerenwerkers, zonder dat het puur lotgenotencontact is. Met de praktische workshops is er juist aandacht voor de talenten van de jongeren en werken ze ontspannen samen.

Van harte welkom je aan te melden via het inschrijfformulier hieronder

Pak de VIBE en De Eik najaar 2022

Informatie
Er kunnen maximaal 10 personen meedoen in deze groep.
Je bent van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Deze activiteit werkt met een vaste groep deelnemers. Je kunt je opgeven via het digitale aanmeldformulier.

Ik geef toestemming voor het ontvangen en opslaan van mijn gegevens volgens het Privacybeleid.
Ik geef toestemming voor het toesturen van nieuwsbrieven.