Gezin met kanker

Wanneer
Datum: 19 mei 2021
Tijd: 15:30 - 17:00
Aanmelden voor: 18 mei 2021 10:00

Waar
De Eik
Klein Tongelreplein 8
5613 KK Eindhoven

Inloophuis de Eik kent een historie waar kinderen en jongeren van wie een ouder kanker heeft, elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten aangeboden krijgen. Kinderen en ouders hebben uitgesproken dat zij beiden behoefte hebben aan lotgenotencontact. Dat is in het programma 'Gezin met kanker' verweven. Een bijzonder concept voor kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar én hun ouders/opvoeders.

Kasam is er voor kinderen en ouders die te maken hebben met kanker in het gezin. Kanker zet je leven op zijn kop. Als een ouder of opvoeder kanker krijgt, is dat ingrijpend. Het ziek-zijn en de emoties die erbij horen, hebben effect op alle gezinsleden en schoppen het normale leven in de war.
Praktische en persoonlijke ondersteuning kan een gezin helpen op een passende manier verder te gaan. Wij geloven in de kracht van lotgenotencontact, in herkenning en erkenning, informatie, steun en stimulans.

Daarom biedt De Eik, in samenwerking met Kasam (www.kasam.eu), een lotgenotenprogramma voor kinderen en ouders aan.
De eerste bijeenkomst is op maandagavond 17 mei en alleen voor de ouders/opvoeders. De volgende acht bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag met de kinderen, zoals in het programma te lezen is.
Het gaat hierbij om een serie van 9 bijeenkomsten en het is belangrijk je vóór de eerste bijeenkomst van 17 mei aan te melden.

Begeleiders zijn Laura van Nispen en Brigitte Bruin, coaches van Kasam, en vrijwilligers van De Eik.

Maximaal 6 gezinnen, waarin een ouder/opvoeder te maken heeft met kanker, kunnen hieraan deelnemen.
Als je je gezin aanmeldt via het aanmeldformulier hieronder, is het fijn als je bij opmerkingen aangeeft met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen jouw gezin wil deelnemen aan dit programma.

 

Gezin met kanker

Informatie
Er kunnen maximaal 6 personen meedoen in deze groep.
Je bent van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Deze activiteit werkt met een vaste groep deelnemers. Je kunt je opgeven via het digitale aanmeldformulier.

Ik geef toestemming voor het ontvangen en opslaan van mijn gegevens volgens het Privacybeleid.
Ik geef toestemming voor het toesturen van nieuwsbrieven.