Dialoogspel Tussen Zon en Maan

Wanneer
Datum: 05 nov 2021
Tijd: 14:30 - 17:00
Aanmelden voor: 30 okt 2021 10:00

Waar
De Eik
Klein Tongelreplein 8
5613 KK Eindhoven

Het dialoogspel 'Tussen Zon en Maan' zal dit najaar niet meer plaatsvinden.
Mocht je geïnformeerd willen worden wanneer er weer een nieuwe 'Tussen Zon en Maan' wordt gestart, kun je dat laten weten via ons
contactformulier.

Dialoogspel over ervaringen van chaos en schoonheid

Ieder mens heeft in zijn leven wel een aantal zgn. ‘contrastervaringen’. Zo noemt Christa Anbeek ervaringen waarin de kwetsbaarheid van het leven zichtbaar wordt. Je hebt ze in twee soorten: ervaringen van heelheid en verwondering, en ervaringen van verscheurdheid en uit elkaar vallen. In contrastervaringen wordt zichtbaar hoe fragiel, vluchtig, vergankelijk én kostbaar het leven is. Tragiek en verwondering wisselen elkaar af en lopen soms dwars door elkaar heen.

Samen op reis
Rondom deze contrastervaringen heeft Christa het dialoogspel ‘Tussen Zon en Maan’ ontwikkeld. ‘Tussen Zon en Maan’ is een groepsreis waarin we ontdekken wat in hoogte- en dieptepunten van het leven zichtbaar wordt. Wat leren die ontregelende ervaringen ons?

Het dialoogspel ‘Tussen Zon en Maan’ spelen we met een groep van vijf tot zes personen. Samen ondernemen we een denkbeeldige reis van zeven etappes of bijeenkomsten van ongeveer tweeënhalf uur. In elke etappe gaan we steeds dieper in op onze eigen contrastervaringen. De volgorde, de thema’s en de opdrachten van de etappes zijn zorgvuldig uitgekozen en getest.

De begeleiding van dit spel is in handen van Joep Wijsbek. Joep is filosoof, werkzaam vanuit zijn eigen filosofische praktijk en als vrijwilliger verbonden aan de Eik. Joep vertelt over Dialoogspel Tussen Zon en Maan en over Filosofisch café in deze YouTube video.

Dialoogspel Tussen Zon en Maan

Informatie
Er kunnen maximaal 6 personen meedoen in deze groep.
Eigen bijdrage per keer: 1 strip van de strippenkaart of € 3.00 (uitleg strippenkaart), te betalen met pinpas.

Aanmelden
Deze activiteit werkt met een vaste groep deelnemers. Je kunt je opgeven via het digitale aanmeldformulier. N.B.: Na aanmelding neemt één van de begeleiders eerst contact met je op om te overleggen wanneer je daadwerkelijk voor het eerst zult gaan meedoen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.