Op de golven van het leven

Wanneer
Datum: 29 nov 2021
Tijd: 15:00 - 17:00
Aanmelden voor: 24 nov 2021 12:00

Waar
De Eik
Klein Tongelreplein 8
5613 KK Eindhoven

Wie na aanmelding bericht heeft gekregen welkom te zijn als deelnemer, kan een kwartier voor aanvang binnenlopen. Om een coronaproof omgeving te waarborgen voor gasten en medewerkers van De Eik nemen we een aantal maatregelen in acht.

De workshop ‘Op de golven van het leven’ geeft handvaten om anders om te gaan met pieken en dalen, met de golven, die zich voordoen in het leven.

De afwisseling van 'vallen en opstaan', gezondheid en ziekte, succes en falen, geluk en lijden, angst en vertrouwen, is inherent aan het leven. De oefening is er mee om te gaan: ‘Je kunt de golven niet stoppen, je kunt wel leren surfen’.

Vaak worden we meegenomen in pijn en verdriet, en is er een grote angst voor wat komen gaat. Veel energie verliezen we in de wens dat het niet zo zou moeten zijn als het is. Aanvaarden dat het is zoals het is, hoe moeilijk ook, maakt energie vrij die anders aan weerstand verloren gaat. De workshop is een handreiking om te helpen aanvaarden en vertrouwen te ontwikkelen.

In het tweede deel geven we aandacht aan de samenhang van onszelf met de samenleving, je omgeving, kringen van vrienden, collega’s, familie, leraren en leerlingen... toen en nu. Want; ‘Je bent geen golf, je bent de zee..
We kijken anders naar individualiteit, de rijkdom van individuele vrijheid en de valkuilen ervan. We kunnen verstrikt raken in de gedachte dat we ‘alles’ alleen moeten oplossen, dat we er alleen voor staan. We staan stil bij alle verbindingen die ons leven mogelijk hebben gemaakt en nog maken. In de workshop versterken we bewustzijn van verbondenheid en dankbaarheid, ook als zich tegenslag, ziekte en pijn voordoen.

In de workshop wordt geoefend, ervaren en informatie gedeeld.
Het is een aanrader als aanvulling op een Mindfulnesstraining, tegelijkertijd is het een mogelijkheid om kennis te maken met mindfulness-beoefening als dit nieuw is voor je.

Jan Weeda.

Op de golven van het leven

Informatie
Er kunnen maximaal 8 personen meedoen in deze groep.
Eigen bijdrage per keer: 2 strippen van de strippenkaart of € 5.50 (uitleg strippenkaart), te betalen met pinpas.

Aanmelden
Deze activiteit werkt met een vaste groep deelnemers. Je kunt je opgeven via het digitale aanmeldformulier.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.